Kraj za Maybach

Agencije
Kraj za Maybach

Daimler je još krajem 2011. najavio da će 2013. godine ugasiti svoju luksuznu marku Maybach. Iz njemačke kompanije stigla je i zvanična potvrda te vijesti.

S obzirom da je riječ o poslovnom neuspjehu, u Daimleru se u posljednjih osam mjeseci nisu oglašavali povodom gašenja Maybacha.

Umjesto standardnog zvaničnog saopštenja, Daimler je ostao pri odluci da Maybach tiho ode u istoriju. Tako su, umjesto izjave o prekidu proizvodnje, u najnovijem cjenovniku Mercedesa za 2013. godinu pored svih Maybachovih modela samo istakli da se navedeni automobili više neće proizvoditi.

Luksuzni brend Maybach obnovljen je 1997. godine, kako bi se na tržištu suprotstavio proizvođačima kao što su Pollce-Poyc i Bentley.

U novembru 2011. direktor Daimlera Diter Ceče  izjavio je da su u toj kompaniji došli do zaključka da je "bolje srezati gubitke koje trenutno pravi Maybach, nego produžiti neizvjesnu budućnost brenda koji nije ostvario očekivane prodajne rezultate".

Prije toga, Daimler je posljednji put pokušao da spase Maybach kroz saradnju sa Aston Martinom, ali su ti pregovori propali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana