Koncept VIZIV 2 mogući naslednik modela Subary Tribenca

Agencije
Koncept VIZIV 2 mogući naslednik modela Subary Tribenca

Konceptno SUV vozilo sa oznakom VIZIV 2, koje je Subary predstavio na ženevskom auto-salonu 2014, moglo bi da posluži kao osnova za nasljednika ugašenog modela Tribenca.

Kada je Subary krajem 2013. ozvaničio odluku da zbog male potražnje prestane da proizvodi svoj najveći SUV model, ovaj proizvođač najavio je nasljednika u tom segmentu.

Prema pisanju magazina Motor Trend, novi SUV trebalo bi da bude dizajniran u skladu sa stilskim jezikom koji je Subary primjenio na konceptu VIZIV 2. Ipak, treba očekivati da kompanija znatno ublaži futurističke linije koncepta, zarad funkcionalnijeg vozila i nižih troškova proizvodnje.

Produkcijski model bio bi većih dimenzija i imao bi dizel-električni hibridni pogonski sistem koji se sastoji od 2.0 litarskog bokser motora i tri elektromotora. Prvi električni motor nalazio bi se na prednjoj osovini, dok bi preostala dva pokretala po jedan od zadnjih točkova automobila.

Subary bi navodno u razvoju ovog sistema koristio tehnologiju kompanije Toyota, sa kojom je sarađivao na modelima Subary BRZ / Toyota GT86.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana