Koncept nove Škode Fabije stiže u Ženevu?

Agencije
Koncept nove Škode Fabije stiže u Ženevu?

Škoda planira da na predstojećem salonu automobila u Ženevi predstavi pretprodukcijsku verziju nove generacije modela Fabia, saznaje britanski Auto expess.

Kako piše ovaj magazin, nova Fabia biće postavljena na skraćenu Volkswagenovu MQB platformu, koja nosi oznaku MQB-A. Ista platforma biće korišćena i prilikom konstruisanja slijedeće generacije modela VW Polo, kao i za novu Seat Ibizu.

Kao rezultat, treća generacija Fabije biće duža i šira od aktuelne verzije ovog modela, što će doneti više prostora u kabini i prtljažniku automobila.

Paleta pogonskih jedinica obuhvatiće TSI i TDI motore Volkswagen grupacije, a moguće je da će se među njima naći i trocilindraš iz modela VW Up!. Škoda je još ranije najavila da će nova generacija biti lansirana bez sportske vRS verzije, koja se ukida zbog slabe potražnje.

Češki proizvođač saopštio je da će nova Fabia imati manje konzervativan izgled i da će se dizajnom više približiti ukusu mlađe populacije. Kako bi privukli mlađe kupce, u Škodi namjeravaju da automobil opreme sistemom koji će omogućiti bolju povezivost preko smartfon uređaja.

Produkcijska verzija nove Fabije trebalo bi da bude predstavljena na salonu automobila u Parizu, u jesen 2014.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana