Kome je potreban automobil sa 2.000 ks?

Agencije
Kome je potreban automobil sa 2.000 ks?

Nepoznati američki proizvođač automobila, Trion SuperCars (TSC), saopštio je da je započeo razvoj super-sportskog modela Nemesis. Vijest o još jednom sportskom automobilu vjerovatno bi prošla nezapaženo, da TSC nije najavio da će Nemesis imati motor koji će proizvoditi preko 2.000 "konja".

Zahvaljujući modelima kao što su recimo Bugatti Vexron ili Koenigsegg One:1, više i nije vijest da neki super-sportski automobil raspolaže sa hiljadu konjskih snaga.

I dok se mnogi od vas pitaju kome je izvan trkačke staze uopšte potreban automobil tolike snage, ljestvica je još jednom podignuta. Ovog puta oglasila se nova, do sada nepoznata auto-kompanija, TSC, koja je osnovana 2012. u Kaliforniji.

Za jednog novopečenog proizvođača automobila, kome će Nemesis biti prvi model, TSC ima veoma ambiciozne planove. Kako piše u njihovom saopštenju, ovaj superautomobil biće pogonjen V8 twin-turbo motorom "sa više od 2.000 ks".

Snaga će se prenositi na točkove preko osmostepenog sekvencijalnog mijenjača, a automobil će biti u stanju da od 0 do 96 km/h (0-60 milja na sat) ubrza za 2,8 sekundi i da dostigne maksimalnu brzinu od 450 km/h.

Nemesis će imati šasiju od ugljeničnih vlakana i aktivne aerodinamičke elemente, dok će karoserija biti izrađena od legure nikla i hroma.

"Osnovni moto kompanije je da proizvodi automobile koji su dizajnirani za vožnju a ne da bi se ljudi njima divili i obožavali ih", objašnjavaju u kalifornijskom proizvođaču.

TSC sarađivaće u razvoju modela Nemesis sa kompanijom n2a Motors, koja će biti zadužena za izradu karoserije i enterijera, a prvi prototip trebalo bi da bude završen do kraja aprila.

Iako Nemesis na priloženim kompjuterskim renderima izgleda interesantno, ostaje da se vidi da li će američki proizvođač u praksi uspijeti da realizuje svoje planove i ispuni sve ono što je obećao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana