Koliko je Volvo XC90 bezbjedan nakon 10 godina?

Agencije
Koliko je Volvo XC90 bezbjedan nakon 10 godina?

Da Volvo automobile ne prati slučajno reputacija izuzetno bezbjednih vozila svjedoče najnoviji testovi koje je sproveo američki Institut za bezbednost saobraćaja na putevima (IIHC).

Iako je Volvo XC90 na tržištu već čitavu jednu deceniju, ovaj model osvojio je najviše ocijene na testovima simuliranih sudara.

Volvo XC90 jedan je od najstarijih SUV modela na tržištu. Ovaj automobil prodaje se u manje-više neizmjenjenom od 2003. godine. Međutim, iako spoljašnjost automobila nije bitno restilizovana, kompanija se potrudila da u svaki novi redizajn uključi unapređenja koja se tiču aktivne i pasivne bezbjednosti.

Da je XC90 i dalje konkurentan u pogledu bezbjednosti, pokazuju najnoviji testovi IIHC-a. Ovaj američki institut koji se bavi ispitivanjem bezbjednosti automobila koji se prodaju na tamošnjem tržištu, dodjelio mu je najvišu moguću ocijenu, "Top Saftey Pick +".

XC90 dobio je odlične ocijene u svih pet kategorija: frontalnom sudaru sa preklapanjem, bočnom sudaru, čvrstoći krovne konstrukcije, bezbjednosti koju pružaju sjedišta i nasloni za glavu, i u najnovijoj kategoriji na kojoj su "pali" mnogi modeli uglednih svjetski proizvođača - frontalnom sudaru sa malim preklapanjem.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana