Koliko biste platili za Ferrari F40 Roda Stjuarta?

Agencije
Koliko biste platili za Ferrari F40 Roda Stjuarta?

Imućni kolekcionari sportskih automobila imaće priliku krajem jula da se nadmeću za Ferrari F40 čuvenog pjevača Roda Stjuarta.

Kompanija Auctions America došla je u posed prelepog primjerka Ferrarije F40 koji je bio u vlasništvu čuvenog pjevača Roda Stjuarta.

Prodavac, kao i svaki prodavac, tvrdi da je automobil u "besprekornom mehaničkom stanju" i da je prešao manje od 13,000 km. Uz auto, budućem vlasniku će pripasti i originalni komplet kofera za F40, kao i originalno uputstvo za upotrebu, servisna istorija, kompresor za gume i zaštitni prekrivač. Kažu da je vožen isključivo u Kaliforniji.

Stručnjaci očekuju da će ovaj Ferrari F40 tokom nadmetanja na aukciji dostići ceijnu u rasponu od 735,000 do 995.000 evra.

U zavisnosti od toga sa kim razgovarate, za Ferrari F40 se tvrdi da je jedan od najboljih super automobila ikada proizvedenih i da je posljednji "pravi" Ferrari, bez kompjutera, sigurnosnih sistema i elemenata komfora.

Pokreće ga bi-turbo V8 benzinac koji razvija blizu 500 ks. Za dizajn je bio zadužen Pininfarina a paneli na karoseriji su napravljeni od kevlara i ugljeničnih vlakana kako bi se masa vozila svela na minimum i da bi se konstrukcija dodatno učvrstila i time poboljšale vozne karakteristike.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana