Koje su prednosti vozila sa fabričkim TNG uređajem?

B92
Koje su prednosti vozila sa fabričkim TNG uređajem?

Poput još nekih proizvođača, i Opel nudi vozila sa fabrički ugrađenim uređajem za tečni naftni gas. Ovi modeli predstavljaju opciju za one koji žele da snize troškove vožnje, a da i dalje imaju punu fabričku garanciju. Na našem tržištu u ponudi je sedam modela ovog proizvođača koji kao gorivo mogu da koriste i TNG.

Prednost kupovine vozila sa fabričkim uređajem za tečni naftni gas je u tome što kupci zbog fabričke ugradnje zadržavaju punu garanciju proizvođača, a motor je prilagođen posebnim zahtjevima rada na gas.

Opel TNG sistemi fabrički se instaliraju u dijelove automobila koji su zaštićeni od sudara pa su stoga optimalno integrisani u sigurnosnu strukturu vozila.

Dodatni rezervoar za TNG povećava domet u vožnji na više od 1.400 km kada se kombinuju TNG i benzin, i do 500 km samo u TNG načinu rada. Uz to vozila koja koriste TNG su i manji zagađivači životne sredine.

Emisija CO2 u TNG načinu rada do 15 odsto je manja nego kod uobičajenih verzija motora na benzin. TNG oslobađa do 80 odsto manje azot oksida od dizel motora i gotovo ne emituje čestice, ni čađ.

Njemački proizvođač kupcima nudi 7 TNG modela: Corsa, Astra, Zafira Tourer, Insignia, Meriva, Mokka i Adam.

Opel Corsa 1.2 LPG sa 5 vrata i paketom Selection na tržištu Srbije košta 10.730 evra. Automobil je pogonjen motorom od 85 ks (63 kW) i petostepenim manuelnim mjenjačem.

Paket opeme uključuje i klima uređaj, CD30 radio/CD plejer, audio komande na volanu, električne podizače prednjih stakala, daljinsko centralno zaključavanje, tempomat...

Ponuda vozila sa fabričkim TNG uređajem uključuje i Opel Merivu Active 1.4. Ovaj model ima benzinski motor sa 120 ks (88 kW) koji je prilagođen da kao gorivo koristi i TNG, a snaga se prenosi na točkove takođe pomoću petobrzinskog manuelnog motora.

Active nivo opreme podrazumeva Ewox paket, plus automatsku klimu, auto-alarm, paket Sight and Light, naslon za ruke napred, 16 inčne alu felne, elektropodizače prozora napred i pozadi, tempomat, prednja svijetla za maglu, zatamnjena zadnja stakla, kožni volan sa radio kontrolama, putni računar, a cijena ovog modela iznosi 14.160 evra.

Treći TNG model koji se izdvaja iz ponude je Opel Astra sa 5 vrata i paketom Active. Ispod haube je 1.4 litarski motor sa 140 ks (103 kW) koji je povezan sa šestostepenim manuelnim mjenjačem.

Paket između istalog sadrži 17 inčne alu felne, prednja svijetla za maglu, automatski klima uređaj, putni računar, kožni volan, tempomat, elektropodizače prednjih i zadnjih stakala.

Pored toga u opremu su ukljućeni i elektropreklopivi grijani retrovizori, zatamljena stakla, USB priključak, Radio CD 400 MP3 plejer sa grafičkim info ekranom, audio komande na volanu, aktivni nasloni za glavu napred, zavjesasti vazdušni jastuci. Cijena ovako opremljene Astre je 16.400 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana