Koenigsegg i Rimac se udružili u razvoju novog električnog hiperautomobila

GS
Foto: Agencije

Kao grom iz vedra neba pojavila se vijest da će Koenigsegg i Rimac Automobili zajedničkim snagama proizvesti električni hiperautomobil.

Koenigsegg je proizvođač koji je već najavio dva megaautomobila, modele Gemera i Jesko, a sada je potvrđeno da radi na potpuno novom hiperautomobilu. Prvi čovjek kompanije Christian von Koenigsegg je ranije kazao da ne želi proizvesti električni automobil, no čini se da se njegovo mišljenje promijenilo jer se Koenigsegg udružio s kompanijom Rimac u razvoju novog električnog automobila.

Fotografija još uvijek neimenovanog električnog hiperautomobila poznatog pod razvojnim imenom "Project Spöke", ali bi mogao biti povezan s tizerom objavljenim u januaru ove godine. Project Spöke dolazi, a njegovo kodno ime potiče od švedske riječi koja znači "duh".

Važno je napomenuti da će uprkos saradnji s kompanijom Rimac švedski proizvođač ipak implementirati svoje električne motore.

Mnogo više informacija o automobilu očekuje se do aprila naredne godine, a potencijalni povjerljivi kupci već su dobili tizer, prenosi Klix.ba.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana