"Kockica" za 34 godine prešla samo 510 kilometara

GS
"Kockica" za 34 godine prešla samo 510 kilometara

Vrijeme globalne pandemije korona virusa, kao da je istovremeno pokrenulo "širenje virusa" prodaje kultnih modernih klasika, pa gotovo da nema dana u prethodnih nekoliko mjeseci da se ne pojavi neki kultni jangtajmer sa malom kilometražom na prodaju.

Ovoga puta, u pitanju je legendarna "kockica" - BMW 325iX iz 1986. godine. Ovaj izuzetno očuvani primjerak sa originalnom Polaris Silver metalik farbom, na kilometar satu broji samo 510 pređenih kilometara.

Iako se prodaje "na Ostrvu", u pitanju je model sa volanom na lijevoj strani, a uprvo ovaj 325iX model je prvi serijski BMW sa pogonom na sva četiri točka.

Automobil pokreće šestocilindrični benzinac sa 170KS i obrtnim momentom od 222Nm, koji svoju snagu na točkove prenosi preko petostepenog manuelnog mjenjača.

Vjeruje sa da je u pitanju 325iX "očuvan u najoriginalnijem stanju" na svijetu i sa najmanjim brojem pređenih kilometara.

Auto nije ragistrovan i bukvalno izgleda kao da je uprvao izašao iz fabrike (više fotografija možete pogledati na sajtu prodavca).

Ova zaista fenomenalno očuvana "kocikica" prodaje se po cijeni od 48.000 funti, odnosno 54.635 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana