Ko kaže da Cayenne nije pravi terenac? FOTO

Agencije. B92
Ko kaže da Cayenne nije pravi terenac? FOTO

Porscheu je dosadilo da sluša kako njegov SUV model nije predviđen za ozbiljniju terensku vožnju, pa je u bespuća Karpata poslao karavan koji se sastojao od desetak primjeraka modela Cayenne S Disel.

Porsche Cayenne ima reputaciju urbanog krosovera čija je osnovna namjena paradiranje gradskim sredinama ili krstarenje autoputevima.

Kako bi u javnosti razbio predrasude o ovom vozilu, njemački proizvođač odlučio je da svoj mondenski SUV malo zaprlja i stavi ga na ozbiljan off-road test.

Kao destinacija izabran je planinski masiv Karpata, a put je vodio od Kišinjeva u Moldaviji do glavnog grada Slovačke, Bratislave.

Fotografije nastale tokom ovog off-road izazova pokazuju da vozači nisu štedjeli Cayenne.

Porscheov SUV vožen je po brdskim zemljanim i lošim makadamskim putevima, kroz jaruge, potoke i druge prirodne prepreke.

Cayenne S Disel imao je premijeru na Sajmu automobila u Parziu 2012. Pogoni ga 4.2 litarski V8 koji razvija 281 kW/382 ks i raspolaže sa maksimalnim obrtnim momentom od čak 850 Nm.

Vozilo je u stanju da ubrza od 0 do 100 km/h za 5,7 s i da dostigne maksimalnih 252 km/h, a kao što se vidi na fotografijama, može da se upusti i u zahtjevniju terensku vožnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana