Ko je brži - Audi S3 iz 2013. ili Audi Quattro iz 1983?

Agencije
Ko je brži - Audi S3 iz 2013. ili Audi Quattro iz 1983?

Audi je na stazi relija San Remo upriličio duel svoja dva sportska modela koja dijeli 30 godina. Da li će savremena tehnologija Audija S3 biti dovoljna da se savlada legendarni Quattro iz 1983. godine?

Audi Quattro je automobil na koga je njemački proizvođač posebno ponosan i poslije tri decenije od njegove premijere. Međutim, od stare slave se ne živi.

Audi ne bi bio tu gdje je danas, da u međuvremenu nije razvio savršeniji i brži automobil slične snage, koji je u stanju da nadmaši tehnologiju staru 30 godina.

Da li je zaista tako i ko je pobjedio u ovom po snazi izjednačenom duelu pogledajte u slijedećem videu. Za upravljačem Audija Sport Quattro nalazi se Stig Blomkvist koji je u tom modelu bio svjetski prvak u reliju, dok Audi S3 vozi Herman Miler:

Iako je Audi Sport Quattro sa 306 ks (225 kW) snažniji od novog Audija S3 koji raspolaže sa 300 ks (221 kW), bilo je nerealno očekivati da će stari Quattro nadmašiti znatno savremeniji automobil. Čak i da je bio u stanju da to uradi, Audi ne bi želio da ugrozi reputaciju i prodaju modela S3, ma koliko da je Quattro poštovan i legendaran.

Što se tiče ljubitelja Audija Quattro, njima preostaje da se nadaju da će njemačka kompanija nakon brojnih najava iz prethodnih godina ipak predstaviti njegovog dostojnog nasnjednika. Najnoviji automobil koji je ponovo probudio nadu fanova jeste Audi Sport Sport Quattro Concept prikazan na frankfurtskom auto-salonu u septembru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana