Kjuros - kineski automobil svjetske FOTO

Agencije
Kjuros - kineski automobil svjetske FOTO

Kina već odavno traži automobil u sopstvenoj režiji, koji bi zadovoljio potrebe mladih i bogatih Kineza, koji žele dobiti automobil svjeske klase. Dodatne želje odnosile su se na to da sem elegance automobil dobije i sportske performanse i karakter. Sudeći prema ovim fotografijama, želje novopečenih bogataša se polako ostvaruju.

Naime, mladi dizajner iz Koventrija Džejmi Baret dobio je tu čast da autorski potpiše jedan takav automobil, koji bi istovremeno bio atraktivan i za vozače sa Starog kontinenta.

Prema zamisli ovog dizajnera, takav automobil izradiće kineski proizvođač "Kjuros automotiv", a sam model će nositi ime kompanije koja će se sasvim sigurno ponositi svojim automobilom, koji će predstavljati mešavinu evropskog i kineskog stila.

 Međutim, kod "Kjurosa" ne radi se o klasičnom miksu estetskih elemenata, već i o stilskom uzdizanju na jedan viši nivo. Način na koji "Kjuros" izgleda sasvim sigurno doprinijeće da se ime ovog modela i kompanije pročuje širom svijeta. Sam autor izjavio je da se kod "Kjurosa" radi o isprepletanosti kineske arhitekture i avio dizajna i tehnologije.  

"Kjuros" djeluje dinamično i vizuelni utisak koji ostavlja u očima posmatrača prilično je jak, a priliku da se sami uvere u to imaće posjetioci Salona automobila u Ženevi, gdje će "Kjuros" imati premijeru. "Kjuros" na ogromnoj prednjoj maski ponosno nosi stilizovano slovo "Q", kao simbol proizvođača, koji je najavio da bi "Kjuros" mogao ući u serijsku proizvodnju oko 2020. godine.  

Planirano je da "Kjuros" koristi hibridni pogon, sastavljen od 1,3-litarskog trocilindarskog konvencionalnog agregata i elektro motora, ukupne snage 238 konja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana