Kako se Golf GTI Klubsport 45 snašao na Nurburgringu

GS
Foto: Ilustracija

Za prolazak kroz čuveni "zeleni pakao" jubilarnom izdanju osme generacije Golfa GTI trebalo je nešto više od osam minuta.

Volksvagen je s posebnim modelom Golf GTI Klubsport 45 nedavno obilježio 45 godina od predstavljanja prvog Golfa GTI (Grand Touring Injection), a iza dodatka Klubsport 45 krije se Golf GTI čiji dvolitarski četverocilindarski turbobenzinski motor razvija 300 konjskih snaga. Za prijenos snage na prednju osovinu zadužen je automatski mjenjač s dva kvačila (DSG).

U njemačkom magazinu Sport Auto odlučili su da najsnažniji Golf GTI do sada suoče sa čuvenom njemačkom stazom Nurburgring Nordšlajfe, a njihov testni vozač Kristian Gebhardt krug staze "zatvorio" je za osam minuta i 2,66 sekundi.

S neznatno boljim vremenom od vremena koje je na Nurburgringu ostvario Golf GTI TCR sedme generacije (08:04.92), osmi jubilarni GTI na gumama Mišelin Pilot Sport Cup 2 znatno je kasnio za Renault Meganom RS Trophy-R s kojim je isti vozač kroz "zeleni pakao" prošao za sedam minuta i 55.12 sekundi.

Čekamo odgovor Honde čiji će se najavljeni novi Civic Type R zasigurno okušati na Nurburgringu u nastojanju da u Japan vrati titulu najbržeg automobila s prednjim pogonom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana