Kako izgleda udes pri brzini od 300 km/h

Agencije
Kako izgleda udes pri brzini od 300 km/h

U septembru smo mogli da vidimo epilog a zahvaljujući snimku koji je objavila mađarska policija sada smo u prilici da pogledamo kako se dogodila saobraćajna nesreća u Mađarskoj u kojoj je potpuno izgorio jedan Lamborghini Huracan. Na sreću, vozač i osoba koja se nalazila na mjestu suvozača preživeli su udes.

Video koji je snimljen mobilnim telefonom prikazuje kako Huracan juri preko 330 na sat mađarskim autoputem na kome je ograničenje 130 km/h.

Neposredno prije nesreće na snimku se vidi da brzinomer pokazuje 313 km/h (trenutak kada vozač gubi kontrolu nad automobilom dogodio se poslije minut i 25 sekundi).

Na osnovu snimka može se zaključiti da je Lamborghini najvjerovatnije prešao preko neravnine na autoputu, nakon čega je automobil na trenutak izgubio kontakt sa kolovozom, a vozač kontrolu upravljanja.

Zbog prevelike brzine nije bilo mogućnosti da se ispravi greška i vozilo je probilo zaštitnu ogradu, sletilo u jarak gdje se zapalilo i potpuno izgorjelo.

Prema izvještaju mađarske policije, Huracan je imao češke registarske tablice.

Tridesetšestogodišnji vozač uspio je da sam izađe iz automobila i izvuče teško povređenu osobu koja je sjedela na mestu suvozača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana