Kako izgleda najbrža produkcijska Lada

Agencije
Kako izgleda najbrža produkcijska Lada

Ruski proizvođač objavio je fotografije i tehničke detalje najbrže serijske Lade - modela Kalina NFR.

Lade do sada baš i nisu bile čuvene po brzini i snažnim motorima, ali bi slika koju javnost ima o vozilima ove ruske marke mogla da se promeni nakon lansiranja Kaline NFR.


Okarakterisan od strane proizvođača kao "najbrža produkcijska Lada", ovaj model ispod haube krije atmosferski 1.6 litarski benzinski motor sa 136 ks (100 kW). Pogonska jedinica uparena je sa modernizovanim petobrzinskim manuelnim mjenjačem, tako da automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za 9,2 s, prije nego što dostigne maksimalnih 203 km/h.

Kalina NFR ima sportski podešeno ogibljenje i sportski upravljački sistem, a ugrađene su i veće, snažnije kočnice u poređenju sa standardnim modelom.

Bezbjednosni sistemi asistenicje uključuju ABS sa EBD funkcijom, a na raspolaganju su i manuelni klima uređaj, grijana sportska sjedišta, grejani spoljni retrovizori, parking senzori, automatsko uključivanje brisača i farova, fabrički audio sistem sa 4 zvučnika i sedmoinčnim ekranom...

Automobil je opremljen i alu felnama, dok sportskom izgledu dodatno doprinose aerodinamički elementi na prednjem braniku, pragovima vrata, kao i krovni spojler i zadnji difuzor.

Međutim, kupci koji budu zainteresovani za ovaj model moraće da se strpe, s obzirom da će prve godine biti proizvedeno svega 50 primjeraka, koji će uglavnom biti ponuđeni auto-moto timovima po cijeni u protivvrednosti od 12.139 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana