Kako bi Jeep Willys izgledao danas?

Agencije
Kako bi Jeep Willys izgledao danas?

Kompanija Jeep predstaviće na predstojećem sajmu automobila u Los Anđelesu posebnu verziju modela Wrangler posvećenu legendarnom vojnom vozilu Willys.

Jeep Willys Wheeler Edition zasnovan je na modelu Wrangler Sport. Automobil priziva u sjećanje čuveni Willys svojom bojom, točkovima i gumama, platnenim krovom i drugim retro detaljima, poput sigurnosnih kopči na poklopcu motora.

Kako bi osigurao da savremena verzija može da se izbori sa teškim terenima poput svog prethodnika, Jeep Willys Wheeler Edition opremljen je Command-Trac 4x4 pogonskim sistemom i Trac-Lok diferencijalom za ograničeno proklizavanje na zadnjoj osovini.

Poput standardnog Wranglera, Willys verzija za pogon koristi 3.6 litarski Pentastar V6 motor sa 288 ks (212 kW) i 352 Nm maksimalnog obrnog momenta.

Snaga se na točkove prenosi pomoću šestobrzinskog manuelnog ili šestostepeng automatskog menjača, koji je dostupan kao opcija.

Nakon novembarske premijere u Los Anđelesu, automobil će se pojaviti na američkom tržištu početkom 2014, sa početnom cijenom od 25.795 dolara (19.000 evra), za verziju sa 2 vrata, dok će model sa 4 vrata koštati od 29.595 dolara (21.900 evra).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana