Kako bi izgledali Audi kamioni FOTO

Agencije
Kako bi izgledali Audi kamioni FOTO

Dvojica nezavisnih ruskih dizajnera osmislili su futurističke kamione koji bi prema njihovoj ideji nosili ambelm čuvenog nemačkog proizvođača premijum automobila.

Audi za sada ne proizvodi kamione, ali ako bi se jednog dana odlučio za to, mogao bi da razmisli o angažovanju Artema Smirnova i Vladimira Pančenka. Kao veliki fanovi marke sa znakom četiri prstena, njih dvojica su izradili dizajnersku studiju Truck for Audi u okviru koje su predstavili dva kamiona na električni pogon.

Vozilo pod oznakom Plan A je kamion futurističkog izgleda predviđen za prevoz tereta autoputem na velikim distancama, zbog čega je predviđeno da ima funkciju auto-pilota koji bi povremeno odmenjivo vozača na dugim putovanjima, kako bi se mogao da se odmara bez zaustavljanja.

Drugo vozilo, Plan B, više je zamišljeno kao pokazna vježba iz dizajna, nego kao funkcionalni kamion, a Smirnov i Pančenko su prilikom kreiranja ovog kamiona bili inspirisani Lego dizajnom.

Koliko su se "zaigrali" prilikom osmišljavanja kamiona Plan B, pokazuje i fotografija na kojoj su vozače obukli u opremu koju koriste piloti borbenih aviona, i smjestili ih na krov kabine u kokpite slične onima iz Formule 1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana