Jokićev Rolls Royce dizajnirao Beograđanin

G.S.
Jokićev Rolls Royce dizajnirao Beograđanin

Aktuelni dvostruki MVP NBA lige Nikola Jokić pohvalio se luksuznim automobilom.

Rolls-RoyceCullinan je sinonim za luksuz i komfor u vožnji, ali zahvaljujući moćnom motoru ova drumska lađa i te kako može da pokaže "mišiće" na auto-putu.

Ovu SUV grdosiju ogromnih gabarita i mase, koja sa vozačem prelazi 2,8 tona, pokreće jednako impresivan motor, 6.75 tvin-turbo V12.

Ime Cullinan pozajmljeno je od najvećeg ikada pronađenog sirovog dijamanta koji ima draguljarski kvalitet. Ovaj dijamant je otkriven u Južnoj Africi 1905. godine i ima 3.106,75 karata (621,35 g).

Poseban kuriozitet u vezi sa modelom Rolls Royce Cullinan predstavlja podatak da je u njegovom dizajniranju učestvovao Pavle Trpinac, koji je rođen u Beogradu.

Pavle je prije toga takođe bio dio tima koji je oblikovao Rolls Royce modele Ghost i Wraith, a prisustvovao je i svečanoj premijeri Cullinana na sajmu u Beogradu.

Što se Nikole Jokića tiče, on je po prvi put podelio unutrašnjost ovog automobila, dok još od ranije znamo da posjeduje model Cullinan kada je video snimak objavio njegov tadašnji timski, kolega Vil Barton, prenosi B92

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana