Jedinstveni Mercedes na prodaju FOTO

Agencije
Jedinstveni Mercedes na prodaju FOTO

Ručno napravljeni, pred-produkcijski Mercedes-Benz 300SL Gullwing iz 1954. godine oglašen je na sajtu eBay. Cijena: 850.000 dolara.

Sa 850.000 dolara u džepu, mogli biste da oformite čitav privatni vozni park. Ipak, ne postoji mnogo automobila širom svijeta koji su posebni poput ovog pred-produkcijskog Mercedes-Benza 300SL Gullwing. Polovnjak je u odličnom stanju, iako je prešao blizu 100.000km.

Prema riječima vlasnika, ovaj primerak najvjerovatnije je napravljen posebno za Sajam autombila u Detroitu 1955. godine. Po haubom se nalazi "NSL" motor koji je rijetko kada ugrađivan u SL-ove sa čeličnom karoserijom. Ukupno je napravljeno samo 50 primjeraka Mercedesa SL pre ulaska u serisjku proizvodnju i svi su ručno sklopljeni.

Posebnost ovog Mercedesa još leži i u ručici mjenjača neobičnog oblika, konkavnoj zvijezdi na maski hladnjaka kao i u nižim prenosnim odnosima u mjenjaču kako bi auto ostvarivao oštrija ubrzanja.

Iako zvuči kao oglas prodavca koji želi da vam proda "krš" ovaj SL bio je u garaži posljednje tri decenije i prodaje se zbog lošeg zdravstvenog stanja vlasnika.

Poslije "generalne" auto je prešao samo 10.000km. Automobil je prvobitno bio bijele boje, ali je ofarban u crnu tokom 80-ih godina prošlog vijeka.

Vlasnik očekuje da njegov SL sa lakoćom može da dostigne cijenu od milion dolara na aukciji. U vrijeme objavljivanja ovog članka na eBaydž-u niko nije ponudio novac za ovaj poseban automobil.

Pogledajte oglas, ali vas savjetujemo da ne dajete ponude. Rok za uplatu čitave sume je 14 dana od zatvaranje aukcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana