Jaguar sa ''F-Type Heritage 60 Edition'' obilježava 60 godina modela ''E-Type''

Kliks
Jaguar sa ''F-Type Heritage 60 Edition'' obilježava 60 godina modela ''E-Type''

Jaguar obilježava 60. godišnjicu sportskog automobila E-Type naredne godine, a tim povodom priprema specijalnu verziju današnjeg ekvivalenta koju predstavlja F-Type.

Model je nazvan F-Type Heritage 60 Edition, a biće proizvedeno svega 60 primjeraka dostupnih kupcima širom svijeta, osim u Kini.

Svaki primjerak će biti ručni rad Jaguar Land Roverovog SV Bespoke tima eksperata za personalizaciju, a u ponudi će se naći kupe i kabrioletski modeli.

F-Type Heritage 60 Edition je baziran na modelu F-Type R koji pokreće 5,0-litarski V8 motor s kompresorom. Ovaj motor razvija 567 KS, a snaga se prenosi na sva četiri točka. Istaknuta promjena eksterijera je Sherwood zelena boja koja je korištena u originalnoj paleti boja prvrog E-Type modela. Ta boja nije u ponudi od šezdesetih godina prošlog vijeka.

Eksterijer krase sjajni crni i hromirani detalji "inspirisani naslijeđem", 20-inčne crne felge od legura i crna kočiona kliješta.

Unutrašnjost je također promijenjena, presvučena je novom kožom, odnosno Caraway i Ebony Winsdor kožom u dva tona.

Na naslonima za glavu se nalaze logotipi E-Type 60th. Centralna konzola sadrži aluminij, a ovakav dizajn je inspirisan kućištem retrovizora modela E-Type. Tu su i specijalne patosnice, pločice i drugo.

Snaga je ostala ista, a time i ubrzanje od 0 do 100 km/h koje se "obavlja" za 3,5 sekundi. Maksimalna brzina iznosi 299 km/h.

Svaki primjerak specijalnog modela biće napravljen u Jaguar Land Roverovom Castle Bromwich postrojenju, a potom završna obrada preostaje HV Bespoke ekspertima za personalizaciju koji svoj posao obavljaju u Warwickshireu.

Svaki od automobila će koštati najmanje 122.500 funti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana