I Kanađani udarili na Yuga

Agencije
I Kanađani udarili na Yuga

Duhovi prošlosti i dalje proganjaju automobilsku industriju iz Kragujevca.

Kanadski sajt Autoguide.com iskoristio je najnoviji izveštaj američke organizacije Consumer Reports o (ne)pouzdanosti savremenih automobilskih modela da dovede u vezu prokaženi Yugo sa aktuelnim FIAT-om 500L, koji se takođe proizvodi u Kragujevcu.


Video prilog o najnepouzdanijim savremenim automobilima na američkom tržištu započeli su podsjećanjem na model koji u Sjevernoj Americi ima reputaciju jednog od najlošijih vozila u istoriji - Yugo. Nakon uvoda u kome je ocrnjen nekadašnji ponos ex-Yu auto-industrije, prešli su na listu 10 nejnepouzdanijih aktuelnih modela (od kojih su čak 8 produkti američkih fabrika).

Na kraju, krug se zatvorio jer je Consumer Reports za najnepouzdaniji model u 2015. proglasio još jedan automobil koji se proizvodi u Srbiji - FIAT 500L, a voditelj očigledno smatra da to nije slučajnost.

Inače, Yugo je već godinama visoko plasiran u brojnim anketama o najgorim automobilima svih vremena.

Američki magazin Tajm proglasio ga je 2007. za najgori model u istoriji, dok je na listi najružnijih automobila koju je 2012. sastavio LA Tajms zauzeo treće mjesto, iza dva američka modela.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana