Hyundai predstavlja svoj najveći električni SUV

GS
Foto: YouTube

Hyundai će predstaviti svoj najveći električni SUV, Ioniq 9, na Salonu automobila u Los Anđelesu u novembru.

Zasnovano na konceptu SEVEN predstavljenom 2021. godine, Ioniq 9 će biti prvo Hyundai troredno električno vozilo i izgrađeno je na namenskoj platformi za EV, E-GMP, prenosi portal Newsis.

Trenutno u završnoj fazi proizvodnje u Hyundai fabrici Asan u Južnoj Koreji, Ioniq 9 će se na kraju proizvoditi u novoj Meta fabrici kompanije u Džordžiji. Ovaj strateški potez ima za cilj da zadovolji rastuću potražnju za velikim električnim SUV-ovima na američkom tržištu.

Odluka da se ovaj model nazove Ioniq 9 označava strateški pomak za Hyundai. Umjesto da nastavi numerički niz, kompanija je odlučila da pozicionira Ioniq 9 kao vodeći model, i da on predstavlja vrhunac njihove linije električnih vozila. Ova promjena omogućava potencijalno proširenje Ioniq serije dodatnim modelima u budućnosti.

Model je prvobitno planiran za junski debi na Salonu automobila u Busanu, ali Hyundai je pomjerio fokus na Sajam automobila u Los Anđelesu. Očekuje se da će Ioniq 9 redefinisati segment luksuznih električnih SUV vozila, nudeći prostranost, naprednu tehnologiju i izuzetne performanse, prenosi b92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana