Honda Jazz za 2014.

Agencije
Honda Jazz za 2014.

Na internet su dospjele fotografije iz japanske brošure nove generacije modela Honda Jazz/Fit. Prvi utisak je da se silueta i proporcije automobila nisu bitno promjenile, ali su njegov prednji i zadnji dio potpuno redizajnirani.

Obikom farova i maske hladnjaka, novi Jazz se stilski približava modelima kao što su Honda Insight ili novi Civic Hathback.

Zadnji dio je takođe dosta drugačiji u odnosu na aktuelnu verziju. Stop svjetla su sada produžena i na zadnje nosače krova, tako da pomalo liče na zadnje svjetlosne grupe Volvo automobila.

Honda Jazz se na tržištima Japana, Sjeverne Amerike i Kine prodaje pod imenom Fit. Veliki broj kupaca u tim zemljama, a posebno u SAD, zainteresovan je za vozila sa hibridnim pogonom.

I nova generacija imaće svoju hibridnu verziju, a to se može vidjeti na osnovu fotografije detalja instrument table na kojoj je prikazan indikator punjenja baterije na vozilu. Inače, aktuelna Honda Jazz Hybrid ima pogonski sistem koji se sastoji od 1.3 litarskog benzinskog agregata od 88 ks i elektromotora od 14 ks.

Očekuje se da novi Jazz/Fit bude predstavljen do kraja godine u Japanu dok bi evropska verzija trebalo da se pojavi tokom 2014. uz neznatne stilske razlike u detaljima spoljašnjosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana