Honda donosi nove električne modele, sasvim različite od konkurencije

G.S.
Honda donosi nove električne modele, sasvim različite od konkurencije

Honda je predstavila tehnologije sledeće generacije koje će se koristiti u novoj seriji električnih automobila pod nazivom „Honda 0“.

Prve automobile zasnovane na novoj strategiji lansiraće na globalno tržište od 2026. godine. Honda je već najavila dva produkcijska modela kroz dva koncepta nazvana Salun i Spejs-Hub, a u januaru će pokazati treći, razrađeniji koncept.

 Automobili „Honda 0“ biće zasnovani na potpuno novoj mehaničkoj platformi.

Nova platforma će biti „niska i tanka“ kako bi omogućila proizvodnju aerodinamički efikasnijih električnih automobila, ali i atraktivnijih.

Honda vidi ovu tanju platformu kao ključnu za privlačnost svojih vozila u budućnosti, jer trend velikih, visokih SUV-ova koji prikrivaju nezgrapnu platformu električnog automobila jednostavno nije put napred. Barem tako tvrdi japanski proizvođač, prenosi B92.

Nova platforma će takođe imati novu tanku bateriju i kompaktni elektromotor.

Nisko spuštanje baterija takođe snižava centar gravitacije i povećava bezbednost i udobnost. Honda je takođe najavila da će predstaviti ukupno sedam modela širom sveta do 2030. godine. Ovo uključuje sve, od malih, preko srednjih, do velikih vozila.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana