Hjundai predstavio osvježeni i30 N

G.S.
Foto: Hundai

Uzbudljivi snažni hečbek Hjundai i30 N ponovo je osvježen, već drugi put i donosi poboljšanja u kojim će uživati budući kupci.

Što se tiče prednjeg dijela, dizajneri su se „poigrali“ s oblikom usisnika vazduha tako da sada izgledaju nešto „oštrije“, a dodani su i jarko crveni detalji. Dizajn lip spojlera je takođe promijenjen i uključuje mat sive i crvene detalje, a prednja maska je redizajnirana te sadrži Hjundaijeve nove oznake u mat crnoj boji i novog „ravnog izgleda“.

Hjundai i30 N za 2025. godinu standardno dolazi s redizajniranim 19-inčnim kovanim felgama s mat sivom završnom obradom.

Unutrašnjost je takođe doživjela manje promjene, koje uključuju isti potpuno digitalni 10,25-inčni instrument klaster koji ima i i30 N Sedan, a koji se pridružio postojećem 10,25-inčnom infotejnment ekranu. Opcione N kadice presvučene antilopom, kožom i Alkantarom su takođe osvježene, a oko ručice mjenjača je nova crna površina visokog sjaja. Crveno NGS dugme koje omogućava N Grin Šift bust funkciju je dodano na upravljač, prenosi Kliks.

Na pojedinim tržištima poput Australije novi model posjeduje Hjundai Blulink povezani program usluga, koji uključuje Automatik Koližn Notifikejšn sistem, Emerdžensi Kol funkciju, Konektid Ruting s informacijama o saobraćaju u realnom vremenu, Alert usluge i over-d-er softverske nadogradnje. Forvard Koližn-Avoidens Asist sistem je unaprijeđen novim senzorima prednjeg radara, a kamera je postavljena iza vjetrobranskog stakla. Novi i30 N je standardno opremljen Intelidžent Spid Limit Asist sistemom, kao i Rid Okjupant Alert, Drajver Atenšn Vorning i Multi-Koližn Brejking sistemima.

Promjena pogona nije bilo, tako da se ispod haube i dalje nalazi 2,0-litarski četverocilindrični turbobenzinac, koji razvija 280 KS i 392 Nm obrtnog momenta. Hečbek je i dalje dostupan sa 6-stepenim manuelnim i osmostepenim automatskim mjenjačem s dvostrukim kvačilom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana