„Guma M“ predstavila novi Nissan Qashqai i Renault Megane Conquest

GS
Foto: D. Pozderović

BANjALUKA – Kompanija „Guma M“ u Banjaluci je sinoć predstavila dva najnovija modela automobila koja osvajaju svjetsko tržište - Nissan Qashqai i i Renault Megane Conquest.

Direktor centra Banjaluka „Guma M“ Slaviša Peulić istakao je da su ovi automobili opremljeni najmodernijim tehnologijama.

-Novi Renault Megane Conquest posjeduje dva paketa opreme, i to Intens i R.S. Line, dok Nissan Qashqai ima pet paketa opreme i to Visia, Acenta, Tekna, Tekna plus i N-connecta. Oni su opremljeni najmodernijim tehnologijama poput adaptivnog tempomata, automatskih svjetala koja su uparena sa ful led svjetlima i alumijskim naplatcima - naglasio je Peulić.

Najnoviji model Nissan Qashqai ima agresivniji prednji dio zahvaljujući prije svega novim LED farovima u obliku bumeranga.

Nissan Qashqai treće generacije osim novina na polju dizajna je i veći od prethodnika, a putnici na zadnjim sjedištima dobijaju više mjesta za koljena, a krasi ga 1.3 litarski turbo-benzinac koji je obogaćen lakom hibridnom tehnologijom od 12 V. Zapremina prtljažnika je povećana za 50 litara, a među opcijama je i funkcija masaže u prednjim sjedištima.

Novi Renault Megane Conquest, između ostalog, odlikuju atletske linije i dinamičan karakter. Prvi motor je 1.3 turbo-benzinac koji je dobio tehnologiju lakog hibrida.

Na spisku opreme su četiri kamere za parkiranje koje pokrivaju kompletnu situaciju od 360 stepeni oko vozila, a postoji i opicija sa automatskim parkiranjem.

Pri brzinama većim od 70 kilometara na čas  Renault Megane Conquest će sam korigovati volan ukoliko se približite linijama na putu, dok je adaptivni tempomat projektovan tako da u potpunosti zaustavlja prateći auto. Ako je automobil zaustavljen manje od tri sekunde, automatski ponovo kreće u cilju praćenja kolone.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana