Golf GTD: Novi pogled i novi detalji

Agencije
Golf GTD: Novi pogled i novi detalji

Iz Volkswagena stiže ova alternativa za Golf GTI, dizelaš GTD sa više snage, većom ekonomičnošću i manjim emisijama gasova u odnosu na prethodnika.

Osim manje-više poznatih detalja, tu su i nove fotografije koje otkrivaju kako će novi Golf GTD izgledati.

Ispod haube je dvolitarski turbo dizelaš koji oslobađa 181 KS, i za GTD razvija obrtni moment od 380Nm pri 1.750-3.250o/min. U standardnu opremu ulazi stop/start sistem i šestostepeni mjenjač, dok je potrošnja zavidnih 4,2l/100km uz emisiju 190 grama CO2 po kilometru.

U poređenju sa prethodnim modelom to znači: 14 KS više, 30Nm veći obrtni momenat, 0,9l manja potrošnja i 25g CO2 manje po kilometru.

Kao opravdanje za oznaku GTD, ovaj model će ubrzavati od nule do 100km/h za 7,5 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 230km/h. Kako je VW

saopštio, ubrzanje "do brzina u kojima se najčešće pretiče" od 80 do 120 postiže se za šest sekundi.

GTD je opremljen XCS+ sistemom za elektronsko kontrolisanje diferencijala, progresivno upravljanje, sportska vešanja (15mm niža) i 17-inčne "Curitiba" felne.

U standardnu opremu ulaze i bi-ksenonska svjetla, LED zadnje svjetiljke, automatska klima, ambijentalno osvjetljenje.

Kao dodatnu opremu VW predviđa akutator zvuka i mogućnost biranja profila vožnje, koji bi činili da TDI motor zvuči još moćnije, a tu su i navigacioni sistem, adaptivni "kruz kontrol", sistem senzora za okolinu i bezbjednosni sistemi kočenja Front Assistt i City Emergency Breking...

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana