Godine joj ne mogu ništa: Ladina legenda osvježena za 2020. 

Agencije
Godine joj ne mogu ništa: Ladina legenda osvježena za 2020. 

Nekada Lada Niva, a danas Lada 4x4 i nakon više od četiri decenije još opstaje na tržištu.

Lada Niva/4x4 u prodaji je još od 1977. godine, a za 42 godine koliko je prisutna na tržištu zadržala je prvobitni dizajn spoljašnjosti, uz povremene stilske korekcije i mehanička unapređenja.

Ipak, osnovne postavke na kojima je baziran ovaj automobil nisu se bitno mijenjale. I dalje za pogon koristi 4-cilindarski motor i nudi premanentni pogon na sva 4 točka.

Ruski AvtoVAZ, proizvođač vozila marke Lada, objavio je tehničke detalje i fotografije osvježene verzije za 2020. godinu.

Vizuelne promjene u odnosu na prethodnika vidljive su na bogatijem, Urban paketu, koji uključuje i nove maglenke integrisane u prednji branik.

AvtoVAZ navodi da su promijenjene i komande klima-uređaja, a poboljšan je i kompletan ventilacioni sistem.

Pregrada za rukavice ispred suvozača sada ima veću zapreminu, a između sjedišta vozača i suvozača nalaze se dva otvora za smještaj flašica sa vodom.

Redizajnirana su i sadišta, za koja proizvođač tvrdi da su udobnija nego pre, a poboljšan je i mehanizam za obaranje naslona. Kupcima je na raspolaganju i opcija grejanja sedišta.

Lada 4x4 i dalje za pogon koristi atmosferski 1.7-litarski benzinac sa 84 KS (62 kW) koji snagu šalje na sva 4 točka pomoću manuelnog 5-stepenog menjača.

Automobil iz mjesta do stotke ubrzava za čak 17 sekundi, dok je maksimalna brzina 142 kilometara na čas.

Proizvođač navodi da je Lada 4x4 još uvijek "najpristupačniji terenac na ruskom tržištu", a slično je i u drugim zemljama gdje se ovaj automobil prodaje.

Cijena modela za 2020. biće objavljena kad se restilizovana Lada 4x4 nađe u prodajnim salonima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana