Fudbal - inspiracija za automobilske prvoaprilske šale VIDEO/FOTO

Agencije
Fudbal - inspiracija za automobilske prvoaprilske šale VIDEO/FOTO

Proizvođači automobila ni ove godine nisu izneverili tradiciju plasiranja neobičnih prvoaprilskih vijesti, a dominantna tema bio je fudbal.

U godini u kojoj se u Brazilu održava Svjetsko prvenstvo u fudbalu, nekoliko automobilskih kompanija odlučilo je da svoje prvoaprilske šale posveti ovoj sportskoj disciplini i njenim fanovima.

Tako je Opel "predstavio" specijalnu verziju modela GTC, sa oznakom Copacabana, namijenjenu najvećim zaljubljenicima u fudbal.

Pored grafičkih aplikacija na spoljašnjosti u bojama brazilske zastave, Opel se potrudio da automobil opremi sadržajima koji će oduševiti svakog fudbalskog fana.

Sjedišta su presvučena originalnom travom sa stadiona Marakana, a podjednako su autentične i patosnice napunjene najfinijim pjeskom sa Copacabane.

Prava fudbalska atmosfera upotpunjena je sirenom koja emituje zvuke sambe i vuvuzela:

MINI je za ovogodišnji 1. april preuredio model Paceman tako da se njegov zadnji dio, kada se otvore vrata prtljažnika, pretvara u fudbalski gol.

Zbog toga je ova verzija dobila odgovarajuću oznaku - MINI Paceman GoalCooper.

Otežavajuća okolnost za onog koji pokuša da postigne gol je sistem zadnjih parking senzora koji automatski zatvara vrata kada registruje da je lopta upućena prema gepeku automobila.

Osim toga, ovaj MINI opremljen je i minijaturnim stolom za igranje stonog fudbala, a poput spoljašnjosti i enterijer odiše brazilskom fudbalskom atmosferom.

 

Prvoaprilsko fudbalsko izdanje jednog svog modela Citroen je posvetio Arsenalu, s obzirom da je francuski proizvođač sponzor ovog engleskog kluba. Riječ je o Citroenu Cactus koji je ofarban u Arsenalove klupske boje.

Multimedijalni-navigacioni sistem G.O.A.L.I.E. pruža svakom Arsenalovom fanu nepohodne informacije o omiljenom klubu, planiranim mečevima, lokacijama gdje se utakmice održavaju...

Automobil će biti izrađen u svega 11 primjeraka i uskoro će stići u Citroenove prodajne salone - osim onog koji se nalazi u blizini stadiona Arsenalovog rivala, Totenhema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana