Ford ulaže u IT kompaniju zbog samovozećih automobila

Tanjug
Ford ulaže u IT kompaniju zbog samovozećih automobila

DIRBORN - Američki proizvođač automobila Ford najavio je danas investiciju od 182 miliona dolara u kompaniju Pivotal iz San Franciska koja se bavi računarstvom u oblaku (klaud), pošto produbljuje svoj rad u oblasti samovozećih i automobila koja imaju pristup internetu.

Drugi najveći američki proizvođač vozila radi sa Pivotalom od prošle godine na uslugama zasovanim na računarstvu u oblaku za Fordove automobile i vozače, prenosi agencija Frans pres.

Najava dolazi dva dana nakon što je konkurent Fijat Krajsler objavio udruživanje s Guglovom matičnom kompanijom Alfabet na razvoju autonomnih automobila.

Ford je saopštio da će nova investicija u Pivotal pomoći dalji razvoj njegovih FordPas onlajn usluga i podrške vozačima, uključujući praćenje i ažuriranje softvera koji je ključan za performanse vozila.

Kompanija planira da koristi Pivotalovu slijedeću generaciju "kalud" platfome i analitičke mogućnosti kako bi podržala rad na razvoju samovozećih automobila i svoj autonomni program šatl vozila (samohodna).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana