Ford Focus za 2014. godinu

Agencije
Ford Focus za 2014. godinu

Redizajnirani Ford Focus za 2014. godinu je pred nama. Novi motori, osvježen izgled spoljašnjosti i unutrašnjosti modela biće zvanično predstavljeni na Sajmu automobila u Ženevi.

U svojoj trećoj godini proizvodnje, treća generacija Focusa dobiće novi izgled prednjeg dijela u skladu sa novim Fordovim imidžom. Novi oblik farova, maska hladnjaka inspirisana stilom Astona Martina i novi branik trebalo bi da učine Focus privlačniji kupcima.

Ostatak automobila će u suštini ostati potpuno nepromjenjen, ne računajući sitne izmjene dizajna zadnjeg branika i stop svetala.

Promjene u kabini takođe nisu dramatične. Centralna konzola je redizajnirana, imaće manje dugmića kako bi izgledala preglednije. Na vrhu konzole nalazi se centralni displej većih dimenzija nego ranije koji će vjerovatno biti stavka na spisku dodatne opreme.

Postojećoj ponudi motora biće dodati novi benzinac i dizelaš, oba zapremine 1,5 litara. Aktuelni motori će biti ponovo obrađeni kako bi se smanjili potrošnja goriva i emisija štetnih gasova.

Najjači model ST će biti redizajniran na isti način, ali kako saopštavaju iz Forda, izgledaće agresivnije od aktuelnog ST-a. Pokretaće ga isti 2,0 eco-boost motor koji razvija 250 ks i 360 Nm.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana