Ford diše za vrat Volkswagenu

Agencije
Ford diše za vrat Volkswagenu

Ford je u januaru na evropskom tržištu prodao 9,8 odsto više automobila nego u istom mjesecu 2014. i učvrstio se na poziciji broj 2 na listi najtraženijih auto-brendova, iza prvoplasiranog Volkswagena.

Prodaja automobila marke Ford u Evropi dostigla je u prvom mesecu 2015. godine 88.700 jedinica, što je najbolji januar za ovog proizvođača od 2012. Istovremeno, Ford je povećao i tržišni udio na starom kontinentu za 0,2%, na 7,7%.

Za uspješan početak godine i gotovo dvocifreni rast prodaje najzaslužniji je novi Ford Mondeo. U januaru je u Evropi isporučeno 29 odsto više ovih vozila nego u istom mjesecu prethodne godine, kada se prodavao stari model.

Na taj način, Mondeo je pokazao da je i dalje veoma konkurentan u svom segmentu iako je u Evropu stigao sa više od godinu dana zakašnjenja.

U Fordu su zadovoljni i prodajom restilizovanog Focusa, koji je zadržao drugo mjesto na listi najprodavanijih modela iz takozvanog C segmenta, u kom je u Evropi već godinama neprikosnoven Volkswagen Golf.

Ford je u 2014. na listi deset najprodavanijih modela na evropskom tržištu imao dva vozila - Fiesta se sa 308.999 prodatih primeraka plasirala na drugu poziciju iza Golfa, dok je Focus zauzeo 6. mjesto sa 222.834 isporučenih automobila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana