Folksvagen napušta ključni čovjek u SAD

Tanjug
Folksvagen napušta ključni čovjek u SAD

Volfzburg - Direktor "Folksvagena" u SAD Majkl Horn napušta kompaniju koja se bori s posljedicama velikog skandala zbog varanja na testovima aerozagađenja, a ova odluka je u industrijskim krugovima dočekana s velikim iznenađenjem.

"Folksvagen" je saopštio da odluka o odlasku Horna, koji je u septembru prošle godine napunio naslovne stranice širom svijeta iskrenim priznanjem da je "Folksvagen" potpuno zabrljao, stupa na snagu odmah.

- Horn je funkciju napustio uz obostranu saglasnost da bi potražio druge mogućnosti - saopšteno je iz "Folksvagena" bez detaljnijih objašnjenja.

Horn je najviši rukovodilac "Folksvagena" u SAD koji napušta kompaniju od kada je izbio skandal u vezi sa manipulisanjem podacima o emisiji štetnih gasova iz dizel vozila njemačkog proizvođača. Njega će privremeno zamijeniti regionalni šef za Sjevernu Ameriku Hajnrih Vebken.

- Ljudi znaju da su korijenovi ovog skandala u Njemačkoj i zbog tog razloga je ova odluka tako iznenađujuća - izjavila je analitičar istraživačke kompanije za automobilsko tržište "Kelej Blu Buk" Rebeka Lindlend.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana