Folksvagen iznevjerio, ali nije kriminalni brend

Tanjug
Folksvagen iznevjerio, ali nije kriminalni brend

Detroit - Generalni direktor "Folksvagena" Matijas Miler izvinio se američkoj javnosti zbog lažiranja podataka na eko-testovima o emisiji gasova iz "Folksvagenovih" automobila na dizel pogon.

- Znamo da smo iznevjerili kupce, vlasti, regulatore i javnost u Americi. Nama je iskreno žao zbog toga i želio bih da se izvinim još jednom zbog lošeg postupka "Folksvagena". Najvažniji zadatak kompanije u 2016. godini je da povrati povjerenje - rekao je šef njemačkog proizvođača automobila tokom prve posjete SAD od izbijanja skandala u septembru prošle godine na prijemu za medije uoči otvaranja sajma automobila u Detroitu.

"Folksvagen" je priznao da je u oko 11 miliona automobila, koji osim matičnog brenda nose oznake "audi", "seat" i "škoda", širom svijeta ugradio uređaj sa softverom koji je lažirao podatke o emisiji gasova u laboratorijskim testiranjima. Time su zaobilaženi ekološki standardi sve dok američki regulator nije otkrio problem.

Miler je rekao da "Folksvagen" nije kriminalni brend ili grupacija, već da je kompanija napravila veliki tehnički propust, ali bez namjere da obmane američku javnost ili regulatore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana