Fiat Grande Panda će se praviti u regionu: Iscurili i detalji novog izgleda

G.S.
Foto: Fiat

Nakon što se saznalo nešto više o cijeni nove Fiat Grande Pande koja će se praviti u Kragujevcu, evo šta sve znamo o bojama i dizajnu ovo ljepotana.

Fiat je na događaju održanom povodom 125. rođendana rekao nešto više o Grande Pandi, nasljedniku klasičnog Panda modela koji će se se proizvoditi u Srbiji.

Iz Fiata su naveli da će u pitanju biti „električni automobil ispod 25.000 evra“, i da će biti „prelijep“.

Jedino što se za sada moglo vidjeti jeste da će sa prednje strane iza „FIAT“ natpisa stajati kabl za punjenje. Kako su iz Fiata naveli, ovaj spiralni kabl je integrisan, što Grande Pandu čini prvim vozilom na tržištu koje to ima.

Znamo da će na početku Fiat Grande Panda biti dostupna sa potpuno električnim pogonom (domet od 320 km) i hibridnom tehnologijom (dakle, potpuno električna verzija sa 113 KS i lako-hibridni 1,2 benzinac sa 136 KS).

Nova Grande Panda dolazi u tri boje - žuta, crvena (osnovni model) kao i nešto što bi se moglo nazvati pastelno zelenom. Takođe, zna se i dosta detalja o enterijeru,  prenosi B92.

Najviše zvaničnih snimaka i fotografija ima za žutu Grande Pandu - ovaj model je Fiat upario sa crnom i smatra da će automobil na taj način biti najbolje predstavljen potencijalnim kupcima.

Kada je u pitanju enterijer, detalj koji se najviše ističe je dizajn komandne table, koji otkriva dosta razlika u odnosu na srodne modele Citroen C3 i Opel Fronteru.

Evidentan je zaobljeni izgled mnogih elemenata u kabini, kao što su struktura komandne table, panel koji integriše digitalnu instrument tablu i infotejnment, centralna konzola i unutrašnje kvake na vratima.

Pastelno zelena Grande Panda data je samo u dve zvanične slike za sada.

Za kraj, vrijedi reći da je nedavno uočena Fiat Grande Panda u crvenoj boji, a izgleda prilično simpatično opremljen bijelim felnama.

Ovaj Fiat viđen je na ulicama Torina, bez ikakvih znakova kamuflaže. Inače, Fiat i jeste poznat po tome što „opušteno“ vozi nove modele ulicama tokom snimanja za promotivni materijal.

Fiat Grande Panda Red ima bijele čelične felne koji podsjećaju na originalnu Pandu. Točkovi su manjeg prečnika u poređenju sa 17-inčnim iz već viđenog modela, ali tu su i dalje LED farovi i zadnja svjetla.

Ostale razlike uključuju nedostatak krovnih šina, parking senzora i lažnih aluminijumskih zaštitnih ploča koje su zamenjene neobojenom plastikom. Reč „Panda“ i dalje je utisnuta na istom mestu, kao i Fiat znak na vratima prtljažnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana