Električni šleperi i autobusi stižu iz Tesle

Tanjug
Električni šleperi i autobusi stižu iz Tesle

Njujork - "Tesla motors" planira da napravi električni kamion i gradski autobus i da pokrene sistem dijeljenja vožnje u samoupravljajućim automobilima, najavio je osnivač te kompanije Ilon Mask.

Ovi projekti su dio dokumenta koje je ovaj milijarder objavio na sajtu kompanije nazivajući ga drugom tajnom masterplana američkog proizvođača električnih automobila.

- Pored vozila za ličnu upotrebu, postoje još dvije vrste potrebnih električnih vozila -  kamioni-šleperi i vozila za gradski prevoz velikog broja putnika. Obje vrste vozila su u ranim fazama razvoja u "Tesla motorsu" i trebalo bi da budu  spremna za otkrivanje iduće godine - naveo je Mask.

On je reaktivirao ambiciju da sva vozila koja proizvedu potpuno osposobe za autonomnu vožnju bez potrebe učešća ljudi u upravljanju vozilom.

- Nakon što regulatori odobre tu tehnologiju bićete u mogućnosti da vaš automobil dodate floti "Tesla" automobila za dijeljenje vožnje samo pritiskom dugmeta na "Tesla" aplikaciji na telefonu tako da će vozilo zarađivati za vas dok ste na poslu ili na odmoru - istakao je Mask.

"Tesla motors" je lansirao svoj prvi električni automobil 2008. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana