Devet muzeja koje možete virtuelno posjetiti: Mercedes-Benz, Ferari, Porše...

GS
Devet muzeja koje možete virtuelno posjetiti: Mercedes-Benz, Ferari, Porše...

Ljubitelji automobila vole posjećivati muzeje koji su im posvećeni, a njih devet je moguće virtuelno posjetiti iz udobnosti doma.

Korvet Muzej

Simbol države Kentaki je Šervole Korvet jer se ovdje nalazi fabrika i nacionalni muzej. U muzeju je smješteno više od 80 modela Korveta.

Henri Ford Muzej

Ovaj muzej godišnje posjeti 1,7 miliona posjetilaca i mnogo je više od toga. Osim automobila, u njemu se nalaze motocikli, avioni i vozovi, ali postoje i druge postavke.

Honda Kolekšn Hol

Honda Kolekšn Hol se nalazi u Motegiju u Japanu i sadrži automobile, motocikle, trkaća vozila i slično. Ovaj muzej prikazuje Hondinu historiju koja je duža od 70 godina.

Meklaren Tehnolodži Centar

Radi se o impresivnoj građevini u Vokingu u Engleskoj koja sadrži bogatu kolekciju trkaćih i cestovnih automobila.

Mercedes-Benz Muzej

Muzej se nalazi u Štutgartu na površini od 16.500 kvadratnih metara. Ima devet spratova i dovoljno sadržaja da provedete nekoliko sati u njegovoj unutrašnjosti. U muzeju se nalazi više od 160 vozila i priča priču od 134-godišnjoj istoriji kompanije.

Museo Ferari

Ferari ima dva muzeja, jedan je u Maranelu, a drugi u Modeni i poznat je kao Museo Enzo Ferari. U njemu se nalaze legendarni cestovni i trkaći automobili, a među njima je i LaFerari FDžDž-K te bolid Majkla Šumahera.

Museo Lamborgini

Lamborginijev muzej u Sant'Agata Bolonjezeu je takođe fantastičan i čuva modele kao što su legendarni Mijura i Kauntač, odnosno Hurakan Performante i Aventador SV.

Museo Horacio Pagani

Za mnoge od nas vožnja Paganijevih automobila će ostati samo san, no posjeta muzeju bi mogla biti mala utjeha. U muzeju Horacio Pagani se nalazi kolekcija koju čine rani modeli Zonde te nasljednika Pagani Huayre.

Porše Muzej

Porše ima jedan od najimpresivnijih muzeja koji se nalazi u Štutgartu. Izloženo je više od 80 vozila, od ranog model 356 pa do legendarnog 911. Također, mogu se vidjeti i neki koncepti.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana