Deset najprodavanijih modela u Francuskoj su...

Agencije
Deset najprodavanijih modela u Francuskoj su...

Francuzi i dalje mahom kupuju domaće modele automobila, a najprodavanije vozilo u toj zemlji u prvih sedam mjeseci 2013. godine je Renault Clio IV, sa ukupno 63.000 isporučenih jedinica. Jedini nefrancuski automobil koji je uspio da se nađe na listi je Volkswagen Polo.

Na drugom mestu najprodavanijih automobila u Francuskoj je direktan rival modela Clio, Pegueot 208. Od januara do jula 2013. prodato je 57.800 primjeraka ovog automobila.Treći na listi je Renault Scienic za koga je interesovanje pokazalo 30.849 Francuza.

Četvrti po broju prodatih primeraka je Renault Megan, koji je jedan od najpopularnijih Renaultovih automobila u Francuskoj u posljednjih dvije decenije. Na petom mjestu ove liste je Citroen C3, dok je šesti Dacia Sandero koja se proizvodi u Renaultovoj fabrici u Maroku. Francuze je u vrijeme krize ovom automobilu najviše privukla njegova povoljna cijena.

Sedmi najprodavaniji automobil u Francuskoj u prvih sedam mjeseci 2013. je još jedan Pegueot, MPV model 3008, a zatim sledi Citroen C4. Deveti je VW Polo, koji je praktično jedini strani model na ovoj listi, dok je na desetom mestu Renault Twingo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana