Da li ste znali da Porsche Cayenne može sve ovo?

Agencije
Da li ste znali da Porsche Cayenne može sve ovo?

Iako Cayenne ima reputaciju "urbanog terenca" čiji vlasnici se ne usuđuju da izvezu automobil van ravnih, asfaltnih puteva, Porsche i dalje pokušava da ih ubijedi u suprotno.

Uzevši u obzir visoku cijenu automobila i navike najvećeg broja kupaca modela Cayenne, pomislil biste da Porsche neće ulagati previše energija da pokaže da je ovo vozilo podjednako sposobno da se izbori sa neravnim strmim terenima, kao i sa trkačkom stazom. Pogrešno.

Njemački proizvođač ponosan je na univerzalne osobine "švajcarskog nožića", koje posjeduje njegov SUV, i želi da se u svakoj prilici pohvali njima. To je učinio u junu, kada je organizovao karavan u kome se nalazila grupa vozila Cayenne S Disel, koji je prošao kroz Karpate.

Ovog puta, Porsche nas je odveo na test centar u Silverstonu kako bi nam otkrio dvostruku ličnost koja se krije u modelu Cayenne Turbo S:

Iako je Cayenne Turbo S  prije svega rasni sportista opremljen 4.8 litarskim V8 motorom sa 550 ks i maksimalnim obrtnim momentom od 750 Nm, Porsche u prvi plan ističe njegove sposobnosti u savlađivanju teških terena.

Tako je, na primjer, ovaj automobil u stanju da savlada prepreku koja se nalazi po uglom od 45 stepeni, kao i da se kreće po terenu čijij je bočni nagib 40 stepeni.

Saznajte više o modelu Porsche Cayenne Turbo S.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana