Da li je Dodge ovog puta pretjerao?

Agencije
Da li je Dodge ovog puta pretjerao?

U automobilskom marketingu sve je manje tabu tema, pa ni pokazivanje srednjeg prsta na zvaničnim reklamnim fotografijama više ne iznenađuje.

Novoforimirana Kompanija FIAT Chrysler Automobiles prezentovala je u utorak novinarima u SAD petogodišnje planove za sve marke koje posluju u okviru ove automobilske grupacije. Ipak, pažnju predstavnika štampe privukla je brošura koju je novinarima podjelio američki proizvođač Dodge.

Na jednoj od fotografija vidi se srednjovečni muškarac koji uživa u driftu za volanom sportskog modela Challenger i, iz nekog razloga, pokazuje kroz prozor srednji prst.

Možda je Dodge na ovaj način želio da poruči muškarcima kako da uspješno prođu kroz krizu srednjih godina - kupite Challenger i pokažite svoj stav.

Druga kontroverzna fotografija iz pres materijala ne ostavlja nikakvu nedoumicu. Na njoj je prikazan Dodge Charger uz propratni tekst u kome stoji da "ni jedan klinac nije odrastao uz poster Passata na zidu svoje sobe".

S obzirom na marketinški pristup za koji se opredjelio Dodge, može se steći utisak da ciljnu grupu kupaca ovog proizvođača čine isključivo dječaci i adolescenti. Ili je možda ispravnije zaključiti da su muškarci koji kupuju ove modele ustvari nezreli i još uvijek pomalo djeca?

U svakom slučaju, ovo je prilika da se podsjetimo automobila čiji su posteri nekada ukrašavali zidove naših soba i o kojima smo kao djeca maštali - dok nismo odrasli i kupili polovni Punto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana