Da li je dobio šta je zaslužio?

Agencije
Da li je dobio šta je zaslužio?

Svakodnevno se susrećemo sa bahatim vozačima i trpimo njihove nesmotrene poteze. Da li mislite da je vozač crnog Fokusa dobio šta je zaslužio?

Obilaženje kolone sa desne strane samo je jedan od poteza koji nas izbacuju iz takta dok nestrpljivo čekamo svoj red da prođemo kroz raskrsnicu. Situacija iz Rusije koju vam prenosimo je česta pojava i kod nas. Sa njom se susreću vozači koji pokušavaju da iz Bulevara kralja Aleksandra, preko tramvajskih šina, skrenu levo u Ruzveltovu ulicu.

Na mjestu poput ovog svakodnevno se pojavljuje veliki broj vozača koji su pametniji od većine jer su pronašli način da prvi prođu kroz raskrsnicu. Nestrpljivi vozač Forda Fokusa u žurbi nije uspio dobro da proceni situaciju u sabraćaju pa je za posljedicu izazvao lakši sudar sa tramvajem.

Na ovom primjeru možemo da vidimo koliko problema može da izazove bezobzirno i bahato ponašanje pojedinih vozača.

Osim što narušava ukupno odvijanje sistema saobraćaja i ugraožava bezbjednost ostalih učesnika, kada stvari krenu naopako jedan nestrpljivi čovjek je u stanju da izazove veliku materijalnu štetu ali i da učini da svi putnici gradskog prevoza, koji su računali na to da će stići na svoje odredište, kasne.

Nema potrebe da dalje nabrajamo komplikacije koje nastaju tokom obavljanja uviđaja, procesa kažnjavanja...

Nadamo se da će vam ovaj snimak pomoći da u trenutku u kojem biste možda i sami poželjeli da zaobiđete neskoncetrisanog vozača, koji ne prati dešavanja oko sebe, da ipak savladate taj impuls jer je bolje sačekati tih 15 sekundi nego izazvati mnogo veći problem nesmotrenim potezom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana