Da li će Rimac ponuditi SUV model?

GS
Foto: Ilustracija

Rimac takođe razmišlja o daleko boljim ubrzanjima i otkriva da je 1,85 sekundi kod Nevere (0-96 km/h) rezultat kompromisa.

Rimčev razvojni inženjer koji je imao tu čast da zbog raznih ispitivanja slupa 11 Nevera, ali i prvi koji se provozao Pelješkim mostom, ovih dana je boravio u Montereju, gdje je, između ostalog, dao nekoliko zanimljivih izjava.

Tako smo prvo mogli da saznamo da Rimac razmišlja o daleko boljim ubrzanjima i da je 1,85 sekundi kod Nevere (za ubrzanje 0-96 km/h) rezultat kompromisa, prenosi B92.

Sada je pak otkrio i kakav je Rimčev stav u pogledu SUV modela. Na pitanje magazina The Drive da odgovori bi li Rimac mogao proizvesti izuzetno profitabilni SUV model, Renić je odmahnuo glavom i rekao:

"Nikada. To je ono što Mate (Rimac) kaže."

Pomalo neočekivano jer su SUV maniji do danas podlegli gotovo svi ekskluzivni proizvođači, od Aston Martina, preko Lambordžinija do Ferarija čiji je Purosangue nedavno predstavljen.

Ovako čvrsta odluka objašnjenje ima u sljedećem pitanju. Naime, novinar je Renića pitao da li će Rimac proizvesti jeftiniji model od Nevere, u cjenovnom rangu od 200.000 do 300.000 evra koji bi mogao protiv Ferarija F8, a Renić je na to odgovorio:

"Želimo ostati na strani visokih performansi. Vrhunske performanse, ekskluzivnost i male serije."

Kad se sve rezimira, Rimac sasvim sigurno neće ići ispod Nevere po pitanju cijene i performansi, što u prevodu znači dva miliona evra kao donju granicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana