Da li će ovako izgledati nova Putinova limuzina? FOTO

Agencije
Da li će ovako izgledati nova Putinova limuzina? FOTO

Na konkursu za dizajn nove službene limuzine ruskog predsjednika, koji su organizovali proizvođač automobila Marussia Motors i sajt Cardesign.ru, pobjedili su Jaroslav Jakovljev i Bernard Vil.

Rješenje ova dva autora proglašeno je za najbolje u konkurenciji više od 120 pristiglih radova.

Za razliku od klasičnih predsjedničkih limuzina, kod kojih putnička kabina zauzima najveći dio automobila, dvojica dizajnera osmislili su elegantan koncept sa veoma dugačkom haubom i nešto kraćim zadnjim dijelom.

Njihovo rješenje predstavlja spoj tradicionalnog i modernog, a posebno je interesantan dizajn zadnjeg dijela limuzine, na kojem se ističu stop svjetla i veliki, centralno postavljeni otvori izduvnih cijevi.

Dio kabine koji je predviđen za smještaj ruskog predsjednika odvojen je ima mjesta za 2+2 putnika.

Nije poznato da li je Putin već vidio pobjedničko rješenje, ali je evidentno da ono izgleda neuporedivo ljepše od varijante koju je svojevremeno ponudio ruski proizvođač ZiL, a koja se predsjedniku nije dopala.

Podsjećamo, ruski predsjednik izrazio je ranije želju da se umjesto u Merdesesovoj limuzini ubuduće vozi u sličnom automobilu domaće proizvodnje, ali dosadašnja rješenja koja su nuđena nisu ispunili njegova očekivanja. To je i bio glavni razlog zašto je organizovan konkurs za dizajn predsjedničke limuzine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana