CLA Shooting Brake zaokružuje gamu kompaktnih Mercedesa

Agencije
CLA Shooting Brake zaokružuje gamu kompaktnih Mercedesa

Peti i ujedno posljednji model iz nove generacije kompaktnih Mercedesovih automobila sa prednjim pogonom najvjerovatnije će biti kupe-karavan verzija modela CLA.

Kada je 2012. predstavljena nova, potpuno redefinisana A klasa, njemački proivzođač je otkrio da će gama automobila koji su zasnovani na MFA platformi sa prednim pogonom brojati pet članova. U 2013. godini novoj A i B klasi priključili su se Mercedes CLA i crossover GLA.

Prema pisanju magazina Car & Driver, preostalo upražnjeno mesto popuniće model CLA Shooting Brake, koji će stilski predstavljati umanjenu verziju Mercedesa CLS Shooting Brake, i koji će se pojaviti 2014. Car & Driver navodi da je Mercedes razmatrao i Cabriolet i Roadster verzije A klase, ali da su na kraju prednost dali modelu CLA Shooting Brake jer su smatrali da će im takav automobil na tržištu donijeti veći profit.

Očekuje se da Mercedes CLA Shooting Brake bude ponuđen sa sličnom paletom četvorocilindričnih benzinskih i dizel motora koji su dostupni na drugim modelima sa prednjim pogonom ove njemačke kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana