Citroen uveo ČetGPT u svoja vozila

G.S.
Foto: Citroen

Citroen je uveo ČetGPT tehnologiju kao pomoć pri navigaciji u sklopu Konekt Plus paketa.

Funkcija je dostupna za modele C4, C4 Dž, C5 Dž, Berlingo i SpejsTurer, te komercijalna vozila Berlingo Van i Džampi.

Uz ČetGPT tehnologiju, Citroen predstavlja novi alat generativne umjetne inteligencije koji omogućava još fluidnije i prirodnije prepoznavanje govora i pruža još više udobnosti u vozilu s digitalnim asistentom koji promoviše inteligentan i interaktivan životni prostor i olakšava svakodnevni život.

Razvijena od strane OpenAI, ČetGPT  tehnologija je integrisana u Citroen infotejnment sistem zahvaljujući SaundHaund sistemu za prepoznavanje govora i zvuka, prenosi Kliks.

Poboljšano prepoznavanje govora jedna je od glavnih prednosti ČetGPT- a. Zahvaljujući velikom napretku u obradi prirodnog jezika, prepoznavanje govora je preciznije i brže, omogućavajući vozačima interakciju s vozilom na prirodan i fluidan način.

Vozači mogu koristiti glasovne komande za obavljanje različitih zadataka, poput podešavanja temperature ili navigacije do odredišta, bez skidanja pogleda s ceste. Ali omogućuje im puno više i takođe prave razgovore, u kojima tehnologija kao pravi ljudski pomoćnik može odgovoriti na beskonačan broj područja opšteg znanja.

U maju 2024. godine provedeni su testovi koji su pokazali da je novi sistem za gotovo 68% smanjio broj nesporazuma koji ponekad dovode do odgovora „Nisam razumio vaše pitanje“. Isti su testovi pokazali da je nivo fluidnosti i interaktivnosti tehnologije ČetGPT povećala korištenje prepoznavanja govora za gotovo 70%.

Mogućnosti primjene su beskrajne i dostupne su za vozila C4, C4 Dž, C5 Dž, Berlingo ili Spejs Turer. ČetGPT je idealan pratilac koji obogaćuje putovanja porodica i pretvara ih u korisno iskustvo za sve.

Edukacija i zabava: Na dugim putovanjima ČetGPT pretvara vrijeme u automobilu u priliku za učenje i zabavu. Nudi edukativne kvizove i igre pogodne za sve uzraste, uključujući različita područja znanja, od prirodnih nauka do klasične književnosti. Ova zanimljiva interakcija pretvara putovanja u zabavne lekcije, pružajući roditeljima bezbrižnu vožnju, a djeci zabavnu intelektualnu stimulaciju.

Svakodnevna pomoć: ČetGPT postaje neprocjenjiv alat za praktičnost u vozilu koji roditeljima olakšava svakodnevni život. ČetGPT djeluje kao inteligentni savjetnik koji vam pomaže bilo da pravite listu za kupovinu, tražite najbliži dječji park ili na putu birate restoran za porodicu.

Bezbrižnost i udobnost: ČetGPT doprinosi opuštenoj atmosferi i pomaže u održavanju mira u vozilu. Može predložiti listu umirujućih pjesama za smirivanje nemirne atmosfere, pričati priče koje će uspavljivati djecu na dugim putovanjima ili vas uputiti na odmorište sa sadržajem prikladnim za porodicu. Ove male pažnje čine svaki Citroen bezbrižnom čahurom za roditelje i kraljevstvom avanture za djecu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana