Citroen DS3 Cabrio Racing Concept

Agencije
Citroen DS3 Cabrio Racing Concept

Kako se približava ovogodišnji Goodwood Festival of Speed, sve više proizvođača najavljuje koncepte, ali i serijske automobile koji će biti predstavljeni tokom ovog događanja. Jedan od njih je i Citroenov DS3 Cabrio Racing Concept.

Citroen je želio da u jednom vozilu objedini tehnologiju modela DS3 Racing i Cabrio verziju običnog DS3, koja je imala premijeru na auto-salonu u Parizu 2012.

U odnosu na model sa čvrstim krovom, Cabrio Racing je 25 kg teži, što znači da će razlike u performansama između ta dva automobila biti zanemarljive.

Koncept skreće pažnju posmatrača svojom mat grafitnom bojom karoserije, čiju jednoličnost remete kontrastni crveni detalji, i velikim, 19 inčnim alu felnama.

Sličan stilski pristup primjenjen je i u kabini automobila, na kožnim sportskim sjedištima i instrument tabli.

Automobil je pogonjen istim 1.6 litarskim THP turbo-benzinskim motorom koji pokreće i Citroen DS3 Racing, ali i Peugeot 208 GTi. Vozaču je na raspolaganju 150 kW / 204 ks.

Citroen je najavio da će nakon promocije u Velikoj Britaniji, DS3 Cabrio Racing Concept moći da vide i posjetioci Sajma automobila u Frankfurtu 2013, kada treba očekivati i odgovor na pitanje da li će se i kada francuski proizvođač odlučiti za serijsku proizvodnju ovog automobila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana