Brabus napravio Mercedes-Benz G-Klasu pickup, košta 750.970 eura

Kliks
Foto: printskrin

Iz Brabusove radionice je stiglo još jedno impresivno vozilo, a to je pickup verzija moćne G-Klase.

Mercedes-Benz X-Klasa bila je promašaj za njemačku kompaniju jer nije uspjela ponuditi drugačije iskustvo od mnogo jeftinije Nisanove Navare na kojoj je bazirana, a nekim entuzijastima još uvijek nije jasno zašto u Mercedesu jednostavno nisu iskoristili nevjerovatno moćnu platformu koju koristi ekstremno popularna G-Klasa.

G-Klasa se veoma rijetko može dobiti kao pikap, ali ne direktno od proizvođača jer je riječ o konverzijama. Te konverzije su veoma skupe zbog obilnog procesa redizajniranja karoserije, Međutim, Brabusovi eksperti su upravo završili rad na takvom vozilu.

Posao je odrađen izuzetno detaljno, a AMG-ov 4,0-litarski tvin-turbo motor sada razvija 800 KS i 1.000 Nm obrtnog momenta. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebno je 4,8 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 210 km/h.

Karoserija je lakirana u specijalnu Dajmond perla bijelu boju, a sadrži karbonske detalje koji unapređuju dizajn. G-Klasa je dobila sportski izduvni sistem.

Unutrašnjost je luksuzna i presvučena Vajt Hit kožom, a takođe je ukrašena nizom crnih karbonskih detalja, od armaturne ploče do panela vrata.

Iako je luksuzan, ovaj pikap ipak ima vitlo i rezervni točak, set 22-inčnih Monoblok HD Forged feluga koje su spremne za of-road uslove.

Cijena iznosi 750.970 eura.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana