“BMW X4” je spreman

Agencije
“BMW X4” je spreman

Minhen - Ovo su ekskluzivne fotografije novog modela automobila “BMW” pod oznakom “X4”, a to je više nego jasan znak da se bavarska kompanija priprema da pored postojećih modela “X5” i “X6” postavi još jedan model koji bi popunio prazninu koja očigledno postoji u ovoj seriji vozila sa oznakom “X”, prenose agencije.

I dok mnogi smatraju “X6” jednim od najuspješnijih modela u “BMW-ovoj” istoriji, dokle izgleda sam “X6” nikada nije uspio da postane pravi hit na tržištu.

Pored svoje agresivne pojave i želje drugih prozvođača da kopiraju ovaj neobični dizajn i koncept, manjak praktičnosti u odnosu na “X5” učionio je da ovaj automobil, koji predstavlja mješavinu jednog SUV-a i kupea, ipak zatraži da se u porodici pojavi još jedan član.

Ovu vijest nedavno je potvrdio i šef “BMW-a” Norbert Rajthofer, koji je ukazao da će novi “X4” biti izrađen na bazi modela “X3” i predstavljaće za njega ono što je moćni “X6” za “X5”.

To najvjerovatnije znači da “X4” pozajmljuje i svoj pogonski sistem od modela “X3”, odnosno agregate sa turbopunjačem sa 240, odnosno 300 KS, sa dva, odnosno tri litra zapremine.

Takođe, moguće je da će nekim tržištima biti namjenjeni i agregati sa manje snage (182 konja).

Ujedno, gotovo je izvjesno da će novi “X4” biti opremljen novotarijama iz sistema za uštedu goriva, koje dolaze pod oznakom “Efficient Dynamics”.

“BMW X4” će po svojim dimenzijama biti gotovo identičan modelu “X3”, s tim da će biti nešto niži od njega.

Ono što ostaje jeste da se vidi da li će novi “X4” uspjeti da povrati oduševljenje koje je vladalo onih dana kada je “X6” po prvi put pokazivao svoj savršeni spoj ljepote i snage.

Kako ni konkurencija nikada ne spava, “BMW X4” će morati da bude “zgodniji” od njihovih aduta, koji će se veoma brzo pojaviti u vidu “Mercedesovih” krosovera sa izgledom kupea, koji će biti bazirani na platformama “A” i “B” klase.

Takođe, konkurenti novoj “X4” zvijezdi biće i “Audi Q5”, a možda i “Lend Rover Evok”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana