BMW serije 2 odličan na američkom kreš testu

Agencije
BMW serije 2 odličan na američkom kreš testu

BMW serije 2 savladao je sa odličnim ocjenama veoma zahtjevan test "malog preklapanja prilikom sudara" koji je razvio Američki institut za bezbjednost na putevima (IIHS).

Veoma zahtjevan test, koji je 2012. godine uveo Američki institut za bezbjednost na putevima, stavio je većinu proizvođača automobila na teške muke. Večina modela, uključujući i one koji pripadaju premijum segmentu, zakazala je na ovom testiranju.

Dvije godine kasnije, BMW je sa proizveo svoj prvi model koji je ocijenjen sa "dobar" ili "prihvatljiv" na ovom testu i uz to je dobio preporuku instituta.

Istraživanja su pokazala da se četvrtina svih smrtnih slučajeva u saobraćajnim nesrećama sa frontalnim sudarima dešava prilikom sudara gdje dolazi do malog preklapanja površina. Takvi sudari dešavaju se najčešće na dvosmjernim putevima. Brzina udara na testu ostala je 64 km/h, ali površina preklapanja smanjena je na 25 %.

Iako možete pomisliti da se BMW raspao prilikom sudara, takvo ponašanje je predviđeno, a na snimcima možete vidjeti da je prostor za putnike ostao veoma dobro zaštićen i da su vazdušni jastuci sprečili da lutka dođe u kontakt sa tvrdim površinama u kabini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana