BMW M3 sedan u Ženevi 2013?

Agencije
BMW M3 sedan u Ženevi 2013?

Koncept M modela najnovije generacije BMW-a Serije 3 trebalo bi da ima svjetsku premijeru na Sajmu automobila u Ženevi, u martu 2013. Serijska verzija će u tom slučaju biti predstavljena do kraja iste godine, da bi se u prodaji pojavila u proljeće 2014.

Najnovije informacije dolaze od neimenovanog izvora iz bavarske kompanije, koji je potvrdio i da će novi M3 biti opremljen šestocilindičnim turbo-punjenim motorom koji će razvijati oko 450 ks, što će predstavljati povećanje u odnosu na aktuelni V8 i njegovih 420 ks.

Motor će osim limuzinske verzije sa 4 vrata pokretati i budući M3 kupe, koji bi prema ranijim najavama mogao da ponese oznaku M4.

Kako prenosi magazin Autoweek, moguće je da će novi M3 po prvi put biti ponuđen kupcima bez ručnog menjača, a automobil bi u tom slučaju bio opremljen isključivo sedmostepenom transmisijom sa duplim kvačilom.

U međuvremenu, prototip novog BMW-a M3 sa 4 vrata snimljen je tokom ljetnjeg testiranja u Španiji. Osim u djelimično kamufliranoj spoljašnjosti, ljubitelji sportskih modela bavarske kompanije mogu da uživaju i u zvuku novog motora:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana